Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Klopp om Henderson: "Han har det svåraste jobbet i världen"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Jordan Henderson var utanför Liverpools lag i 7-0-segern mot Spartak Moskva.
Det skapade spekulationer om lagkaptenens framtid.
- Det är skitartiklar, säger managern Jürgen Klopp.

Liverpool krossade Spartak Moskva totalt i veckan och vann med 7-0 på Anfield. Lagkaptenen Jordan Henderson sattes utanför laget av managern Jürgen Klopp och direkt började det att spekuleras om mittfältarens framtid i klubben.

Det får Klopp att surna till på de engelska medierna.

- Jag är inte säker på om det är en engelsk grej eller en gammaldags grej, men inte ens din lagkapten kan spela hela tiden. Det är så det är, du kan inte ha med honom bara för att han har armbindeln. Han är i ett bra läge, i bra form. Men till den här matchen gjorde jag det beslutet. Jag tyckte att det var väldigt logiskt de här veckorna - inte för att allt var planerat - men du behöver att spelarna vet 100 procent vad derbyt handlar om. Så jag tog beslutet förra veckan och jag talade bara om det för att jag visste att folk skulle säga; 'Fantastisk match, Jordan spelade inte, och gör skitartiklar om det. Men de är fortfarande skitartiklar. Han är en så viktig spelare för oss och jag förstår inte riktigt varför jag måste säga det, säger Klopp.

Tysken tror att spekulationerna om Henderson, och den kritiken som funnits mot lagkaptenen, har till stor del att göra med hans företrädare med bindeln.

- Att vara lagkapten i Liverpool är det svåraste jobbet inom världsfotbollen för att mannen som hade armbindeln före dig var Steven Gerrard. Jag är ledsen att han slutade spela fotboll och vi kan inte få tillbaka honom. Jag vill att alla ska respektera att Jordan Henderson är vår lagkapten för att han förtjänar det och rätt man för jobbet.

Publicerad 2017-12-08 kl 21:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons