POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

TV: Koeman om tuffa skadorna: "Värsta landslagsuppehållet någonsin"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det var ett frustrerande landslagsuppehåll för Evertons manager Ronald Koeman. Holländaren fick se flera av sina viktiga spelare dra på sig tunga skador - värst var det för Seamus Coleman med ett benbrott.
- Det var förstås en riktig chock, säger Koeman.

För vissa lag är landslagsuppehållen en chans att återhämta sig och vila upp sina spelare. För Everton var det senaste uppehållet sannerligen inte just det. Managern Ronald Koeman fick se flera av sina viktiga spelare dra på sig tunga skador.

Seamus Coleman var det allra värst för. Irländaren tacklades vårdslöst av Wales Neil Taylor och fick ett benbrott på dubbla ställen och tros bli borta minst fem månader. Backen Ramiro Funes Mori skadade menisken i Argentinas match mot Bolivia och missar resten av säsongen.

- Självklart var det kanske ett av mina värsta landslagsuppehåll någonsin med det som hände med några skador, säger Ronald Koeman.

- Seamus Coleman var förstås en riktig chock i lördags kväll. Och det som hände med (Ramiro) Funes Mori, han kommer att få en kirurg på måndag men vi förväntar oss knäoperation efter måndag, det betyder att båda spelarna kommer att vara borta. Seamus kommer förstås att vara borta längre än Funes.

Utöver Coleman och Funes Mori skadade sig även James McCarthy under landslagsuppehållet. Irländaren hade haft skadeproblem men sa själv till förbundskaptenen att han kände sig redo att spela. Coleman drog sedan på sig en skada i baksida lår, vilket kom frustrerande för Ronald Koeman.

- Uppenbarligen var James inte redo att spela. Han hade bara spelat i två dagar med Irland och det brast under uppvärmningen. Alla dessa omständigheter; han hade bara spelat en match från start 2017, han spelade inte på tre veckor före Wales-matchen. Ur min åsikt hade han behövt minst en veckas full träning med laget för att förklaras fit. Jag talade med James och han behöver ta ansvar för det här, men det är inte första gången, säger Koeman.

Även Morgan Schneiderlin saknas mot Liverpool efter en skada han ådrog sig innan landslagsuppehållet.

Se Koeman tala om tunga skadorna i spelaren ovan.

Publicerad 2017-03-31 kl 21:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå