POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Lång intervju med Mourinho om första säsongen i United: "Jag visste att Zlatan var redo"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

José Mourinhos första säsong i Manchester United går mot sitt slut. Bland annat har portugisen gett stort förtroende till Zlatan - och svensken levererade med 28 mål.
- När han var rak och sa till mig att han ville komma hit så visste jag. Jag visste att han var redo, säger Mourinho.

José Mourinho tog över Manchester United inför den här säsongen. Med sig in i det nya lagbygget fick portugisen Henrikh Mkhitaryan, Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic. Men trots storstjärnorna har det varit en svår säsong för United. Laget kommer att bli sexa i ligan - och aldrig någonsin under Premier League-eran har man haft så få vinster.

- Den första säsongen är svår. Jag tycker om den andra för då vet jag att jag inte gör misstag och under den första har du alltid frågetecken. Att bestämma trippen, att bestämma framtiden för spelare som du tror att du känner men sedan inte känner. Du känner dem bara när du har jobbat med dem, sett de bra ögonblicken, de dåliga ögonblicken, under träning, i tävling, i hård konkurrens, i lätt konkurrens, när de är trötta, när de spelar, när de inte spelar. Då får du veta allt om dem, säger José Mourinho i en lång intervju.

- Jag ser fram emot övergången mellan den första och den andra säsongen.

Uniteds säsong kan räddas av en seger i Europa League-finalen mot Ajax nästa vecka. Där är laget utan Zlatan Ibrahimovic som skadade knät allvarligt i kvartsfinalen mot Anderlecht. Svensken hann dessförinnan med att göra 28 mål på 46 matcher, och 35-åringen visade att han kan leverera i Premier League. För José Mourinho fanns det aldrig några tvivel om det.

- Om du vill följa pengarna går du till Kina och så har de en lastbil full av pengar som väntar. Om han velat gå den enkla vägen hade han gått till MLS, till Los Angeles, och har ett härligt liv och enkel fotboll att spela. Om han vill göra lite av båda så hade han kunnat stanna i Paris där han är den största spelaren, stabilt i klubben. Så han hade många olika alternativ att välja. Och när han säger att "jag vill gå till England" så är det för att han verkligen vill det, för att han känner att han kan fixa det. Han är för stolt som person att komma och inte lyckas, så han skulle inte chansa. Han skulle inte komma till England om det fanns en tvekan i hans huvud, kan jag lyckas? Så när han var rak och sa till mig att han ville komma så visste jag. Jag visste att han var redo, säger Mourinho.

Paul Pogba blev världens dyraste spelare när han kom till Manchester United för över en miljard kronor. Mittfältaren har fått mycket kritik under säsongen, men José Mourinho menar att det är orättvist och håller fransmannen som en av de bästa i världen.

- Som en mittfältare, ja. 

- Jag ser ingen annan med allt som han har. Han måste utvecklas, såklart måste han utvecklas. Men han har det fysiska, han har hjärnan, han är väldigt talangfull, väldit rörlig med tanke på den stora kropp han har. Han är bra i luften, både defensivt och offensivt. Han är en väldigt bra frisparksläggare, så om Zlatan gett honom tillåtelse att ta några fler så skulle han ha gjort fler mål. Jag tycker att han har allt, säger Mourinho och fortsätter:

- Jag tror att problemen är lappen, prislappen han har på ryggen. Jag hoppas att nästa sommar är han inte längre den dyraste spelaren och då flyttas pressen någonannanstans.

Se intervjun med José Mourinho i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-19 kl 09:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå