TV: Lennon gjorde mål - klart Tottenham vände och vann

Tottenham fortsätter imponera i årets upplaga av Premier League. Ny seger kom mot Sunderland efter en snabb vändning - tacka hartassen Aaron Lennon för det.

Sunderland deppar efter Aaron Lennons 2-1-mål.

Tottenham började bäst mot Sunderland och borde haft 1-0 efter knappa halvtimmen. Jermain Defoes inlägg studsade turligt fram till en frispelad Emmanuel Adebayor som bara behövde peta in bollen i mål. Men avslutet blev alltför hårt och Adebayor träffade ribban.

Istället blev det hemmalaget Sunderland som nätade först i matchen. Ovane målskytten John O'Shea blev mannen att bryta Hugo Lloris tre-matcher-långa-nolla. Förre Unitedbacken höll sig på rätt plats vid rätt tidpunkt och kunde efter en retur placera in 1-0 i öppet mål. Målet var O'Sheas första på tre år.

Tottenham fick sedan en perfekt start på den andra halvleken. Carlos Cuellar och Craig Gardner nickade ihop på en hörna och Cuellars huvud skickade bollen i Sunderlands egna mål till 1-1.

Vändningen blev komplett några minuter senare när Totteham även fick in 2-1. Aaron Lennon kom igenom Sunderlandförsvaret med fart och finess och kunde placera in ledningsmålet med en liten, lätt bredsida.

Att det var just Lennon som gjorde målet är ytterst speciellt om man frågar den skrockfulle. Tottenhams högerytter har gjort mål i 22 Premier League-matcher. 20 av dessa har Tottenham vunnit och två har blivit oavgjorda. Alltså när Lennon gör mål då förlorar inte Tottenham.

Londonklubben är ny, tillfällig trea i ligan och har häng på Manchester City som är tre poäng ovanför.