TV: Liverpool bröt Leicesters svit - Benteke avgjorde på Anfield

Leicesters poängsvit är bruten. Christian Benteke sänkte succélaget på Anfield och gav Liverpool en väldigt viktig seger.

Leicester hade tio raka matcher utan förlust inför bortamötet med Liverpool på Anfield. Man gjorde det med Christian Benteke på bänken från start för andra matchen i rad. Istället startade Divock Origi på topp med Philippe Coutinho och Roberto Firmino runt sig.

Efter 37 minuter skulle Benteke dock få komma in i en dittills chansfattig match, då Divock Origi tvingades utgå skadad. Och det var också Benteke som skulle inleda målskyttet i matchen. I den 63:e minuten vräkte belgaren sig fram och kunde stöta in Firminos inlägg till 1-0 bakom Kasper Schmeichel.

Under ett dramatiskt avslut på matchen var Leicester nära att kvittera, men det blev lagets första förlust sedan september - totalt den blott andra den här säsongen. Arsenal har nu chansen att ta över serieledningen vid vinst mot Southampton.

- Vi började spela för sent. Liverpool tryckte på från start och av den anledningen förtjänade de att vinna, säger en besviken Claudio Ranieri till Sky Sports.

- Nu måste vi rensa vår sinnen och förbereda oss för nästa match (mot Manchester City). Ytterligare en stor sten., säger Leicester-tränaren.