TV: Liverpools makalösa utklassning

Det var upplagt för en tajt toppmatch. Det blev en rejäl utklassning. Liverpools 5–1 mot Arsenal var i underkant.

Brendan Rodgers pratade inför matchen att han ville förvandla Anfield Road till en ”riktig kittel”. Om det var två mål inom loppet av 10 minuter från backen Martin Skrtel han talade om så fick han rätt. Redan i den första minuten hittade Steven Gerrard fram med en frispark till mittbacken Martin Skrtel och 1–0 var ett faktum. Samme Skrtel höll sig framme 10 minuter senare och gjorde sitt och Liverpools andra mål för dagen. Och då hade det alltså bara gått 10 minuter av matchen.

Det skulle bli värre för Arsenal. Mycket värre. Kreatören Luiz Suarez hittade fram med en elegant passning till Raheem Sterling som säkert placerade in 3–0 bakom en uppgiven Wojciech Szczesny i Arsenalmålet. Innan matchklockan hade gått över 20 minuter hann Daniel Sturrigde med att göra 4–0 och Arsene Wengers bistra ansiktsuttryck gick inte någon förbi.

Vändingar och mirakel har skett förut, men när Raheem Sterling satte 5–0 bara sju minuter in i den andra halvleken förstod alla att matchen var avgjord. Arsene Wenger svarade med att göra alla sina tre byten samtidigt. Giroud, Özil och Monreal ut. Podolski, Rosicky och Gibbs in.

Resten av matchen var en lång transportsträcka mot slutsingalen. Arsenal fick en straff efter en vårdslös tackling av Steven Gerrard. Mikel Arteta satte säkert straffen, men jublade inte efter. Det gjorde nog ingen i Arsenal på Anfield Road denna lördag.

Liverpool tog tre viktiga poäng i toppstriden. Nu är man tre poäng efter Manchester City och Chelsea, som dock både har en match mindre spelad.

Publicerad 2014-02-08 kl 15:41