TV: Mål och assist av Van Persie när United vann

Manchester gjorde som de brukar, besegrade Sunderland.

Robin Van Persie lade grunden till segern med ett mål och en assist och United behåller sitt sexpoängsförsprång före Manchester City i ligan.

Sunderland hade inte vunnit på Old Trafford sedan 1968 och matchinledningen gav inga indikationer på att något skulle bryta den trenden. Efter en kvarts spel tog Manchester United ledningen. Ashley Young stod för fint förarbete och visade styrka när han höll undan två Sunderlandspelare innan han slog in bollen framför mål. Före detta Manchester United-försvararen John O’Shea misslyckades helt och hållet med något som såg ut som ett försök till en klackrensning och bollen hamnade hos Robin van Persie som lugnt satte bollen i mål. Målet är det 1500:e som Manchester United gör på Old Trafford under Alex Ferguson.

Bara fyra minuter senare fick Mignolet vittja nätet igen. Cleverley avancerade  med bollen och efter ett väggspel med Carrick kunde Cleverley göra sitt andra ligamål för säsongen.

En kvart in i andra halvlek snirklade Robin van Persie och Ashley Young igenom Sunderlandsförsvar och Van Pesie avslutade med att spela in bollen framför mål där Wayne Rooney kunde stöta bollen i mål.

Sunderland snyggade med knappt 20 minuter kvar av matchen till siffrorna en smula. Sessegnon fick tid på sig och lyfte in bollen över De Gea varpå Frazier Campbell kunde göra 1-3 på sitt gamla lag. Sunderland fick sedan ett par chanser till men kunde inte ta vara på dem.

Uniteds trepoängare innebär att man behåller sin lucka på sex poäng ner till tvåan Manchester City och tittar man tillbaka på de tre senaste säsongerna så har det lag som ledde ligan vid jul sedan gått vidare och tagit hem ligatiteln.

Se Sporten med Uniteds mål i klippet ovan, PL-svepet kommer 4:15 in i klippet

Publicerad 2012-12-15 kl 21:53