TV: Man City krossade Newcastle - imponerade i premiären

25 år som tränare utspritt över elva klubbar.

Erfarenhet som enligt Premier League-tränaren Manuel Pellegrini inte skapar nervositet.

Och visst märktes 59-åringens kunskap i Manchester Citys 4—0-seger mot Newcastle.

Premier League-klubbens ordförande Khaldoon Al Mubarak var säker på sin sak.

Bort med Roberto Mancini som tränare.

Och in med den erfarne 59-åringen Manuel Pellegrini.

Ett val som under måndagskvällens hemmamöte med Newcastle visade sig vara lyckat.

Manchester Citys offensiv sprudlade och gav flera stora målchanser, defensiven var stabil och släppte knappt till något alls.

Redan i den sjätte minuten fick hemmalaget hål på gästerna.

Edin Dzekos inlägg från vänsterkanten studsade på en försvarare och gav David Silva fritt fram att nicka in 1—0-målet bakom målvakten Tim Krul.

Kvarten senare var Dzeko igång igen. Denna gång klackade han fram Sergio Agüero, som sedan enkelt rullade bollen förbi Krul.

Tungt för Newcastle.

Inte blev det bättre av att Steven Taylor precis innan pausvilan klev in för hårt i en närkamp med Agüero — och fick se det röda kortet kort därefter.

Utvisningen resulterade i ett ännu större övertag för hemmalaget.

Fem minuter in i andra halvlek dunkade Yaya Touré in 3—0 på frispark. Och med en kvart kvar att spela satte inbytte Samir Nasri 4—0.

Den klara segern innebär att Manchester City toppar Premier League — dock efter en spelad omgång.

Publicerad 2013-08-20 kl 00:39