TV: Manchester City kan ha förlorat titeln - Arsenal avgjorde sent

Kan något stoppa Manchester United från att ta hem klubbens 20:e ligatitel?
Efter påskdagens resultat i Premier league är det troliga svaret kort och gott:
Nej.
Med sex omgångar är försprånget nu tunga åtta poäng till jagande City.

Påskdagen började med att Manchester United besegrade bottengänget Queens Park Rangers med 2—0 hemma på Old trafford efter mål av Wayne Rooney och Paul Scholes.

Tre nya poäng var säkrade i titelracet. Tre poäng som innebar att United var åtta poäng före City i tabellen inför lokalrivalens sena eftermiddagsmatch mot Arsenal.

Uniteds seger var så långt ifrån en skräll det går att komma — men sättet som den tillkom på blev direkt en stor snackis.

Wayne Rooney satte 1—0 på straff i 15:e minuten sedan QPR:s Shaun Derry fått rött kort i en situation tv-bilderna visade att domaren borde blåst av för offside. Dessutom föll Ashley Young lätt i duellen med Shaun Derry. Ett dubbelfel av domaren som spelade United perfekt i händerna.

Inför avspark i London var pressen därför enorm på City. Förlust i den tuffa bortamatchen mot Arsenal och Citys chanser att hämta in Uniteds tabellförsprång skulle minska från "tänkbart" till "orealistiskt".

Matchen innehöll chanser men var länge mållös — fram till 87:e minuten. Arsenals Mikel Arteta placerade bollen fint intill Joe Harts vänstra stolpe och i samma stund som arenan exploderade kunde alla Unitedfans jubla med samma intensitet hemma framför tv-apparaterna.

För Arsenal betyder segern att laget tog över Tottenhams tredjeplats.

Sex omgångar återstår. United leder ligan med åtta poäng.

Den 30 april möts United och City. Det kan bli Citys sista halmstrå i titelracet — men troligen är det redan för sent?