TV: Manchester City säkrade inhemska trippeln - utklassade Watford i FA-cupfinalen

FA-cupen

Manchester City kan summera en bra säsong.
City utklassade Watford i FA-cupfinalen och säkrade därmed sin tredje titel för säsongen.
- Det var en otrolig final för oss, säger City-tränaren Pep Guardiola enligt BBC.

Se målen längre ner i artikeln.

Manchester City hade inför FA-cupfinalen mot Watford redan vunnit Premier League och ligacupen. Då såg man till att lägga till ytterligare en trofé till prisskåpet.

City tog tag i taktpinnen från start och efter 25 minuter tog man också ledningen mot Watford. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet hamnade bollen hos David Silva som tryckte dit 1-0 på halvvolley.

City fortsatte därefter att trycka på och laget utökade sin ledning. I den 38:e minuten hittade Bernardo Silva Gabriel Jesus med ett delikat inlägg och brassen satte dit 2-0 med en nick, trodde han. Men Raheem Sterling var målgirig och petade in bollen på mållinjen. Ställningen stod sig till halvtid, men efter paus såg laget till att punktera matchen helt och hållet.

Efter dryga timmen spelade gjorde Kevin De Bruyne 3-0 med ett kyligt avslut efter en kontring. Och bara minuter senare hittade Gabriel Jesus rätt igen och brassen satte dit 4-0 och sitt andra mål i matchen.

Målkavalkaden var dock inte slut där. Med tio minuter kvar att spela höll sig Raheem Sterling framme och gjorde 5-0 och i matchens absoluta slutskede satte samme Sterling dit 6-0, vilket också blev matchens slutresultat. 6-0 är också tangerat rekord för den största segern i en FA-cupfinal. Förra gången det blev 6-0 i en FA-cupfinal var år 1903.

Därmed vann Manchester City sin tredje titel för året och man säkrade den inhemska trippeln.

- Det var en otrolig final för oss och vi har avslutat året otroligt. Ett stort grattis till att alla i klubben, speciellt till spelarna eftersom de är anledningen till att vi vunnit de här titlarna, säger Manchester City-tränaren Pep Guardiola enligt BBC.

Lagens startelvor:

Manchester City: Ederson - Walker, Kompany, Laporte, Zintjenko - Gündogan, Silva, Mahrez - Bernardo, Sterling, Jesus.

Watford:  Gomes - Kiko, Mariappa, Cathcart, Holebas - Capoue, Doucoure - Hughes, Pereyra, Deulofeu - Deeney.