TV: Mourinho fick jubla - Costa och Hazard bakom derbysegern

José Mourinho vs. Arsene Wenger.
Och det var Mourinho som fick med sig alla tre poäng efter 2-0 på Stamford Bridge.

Det var händelserikt inledningsvis i Londonderbyt mellan Chelsea och Arsenal. Under den första halvleken hade funmktionärerna tvingasts sära på Arsene Wenger och Jose Mourinho på sidlinjen efter en tuff tackling av Gary Cahill på Alexis Sanchez - och Thibault Courtois hade tvingats till ett byta efter att har gjort illa sig vid ena örat efter att ha krockat med Sanchez.

Och i 27 minuten gick  et för snabbt för Kocielny när Hazard avancerade och belgaren gjordes omkull i straffområdet. Han tog själv hand om straffen och förvaltade den på bästa sätt genom att iskallt rulla bollen intill Szczesnys vänstra stolpe.

I den 78:e minuten så slet sig Diego Costa loss och kom fri. Spanjoren gjorde inget misstag, utan lobbade bollen över Wojciech Szczęsny i Arsenal-målet.

Vem som stod för passen?

Cesc Fabregas, såklart.

Matchen slutade 2-0 till Chelsea. Det var första gången sedan 2003 som Arsenal inte hade ett enda skott på mål.

I sportsändningen kan du se målen från matchen.

Chelsea: Courtois, Ivanovic, Terry (c), Cahill, Azpilicueta, Matic, Fabregas, Schurrle, Oscar, Hazard, Diego Costa.

Arsenal: Szczesny, Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Wilshere, Flamini, Cazorla, Ozil, Alexis, Welbeck.

Publicerad 2014-10-05 kl 16:59