Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Mourinho om Rooney: "Kan inte garantera att han stannar"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Wayne Rooney ryktas flytta till Kina i nästa vecka. United-managern José Mourinho vill inte ge några garantier för att stjärnan stannar.
- Det jag kan garantera är att om Wayne en dag lämnar klubben så är det inte för att jag vill att han ska lämna, säger portugisen.

Manchester Uniteds bäste målskytt genom tiderna, Wayne Rooney, kopplas ännu en gång ihop med en flytt till Kina. Tisdagens Daily Mirror pryds på förstasidan av rubriken "Hejdå Rooney - Kinaflytt nästa vecka gör Englandsstjärnan till världens bäst betalde spelare". Enligt uppgifterna har Uniteds klubbledning gett grönt ljus för anfallaren att lämna.

Inför mötet med Saint Etienne fick José Mourinho svara på många frågor om Rooney, men managern ville inte ge några garantier om stjärnans framtid.

- Du får fråga honom.

"Men som manager, kan du inte garantera om han kommer..." försökte en journalist och blev avbruten.

- Såklart kan jag inte det. Jag kan inte garantera att jag är här nästa vecka, hur ska jag kunna garantera att spelaren är här nästa säsong? Det jag kan garantera är att om Wayne en dag lämnar klubben så är det inte för att jag vill att han ska lämna, det är det enda jag kan säga. Det kan jag garantera. Jag skulle aldrig tvinga eller försöka tvinga ut en legendar i den här klubben till ett annat öde. Så ni får fråga honom om han ser sig själv stanna i klubben för resten av sin karriär eller om han ser sig själv flytta. Det är inte en fråga för mig för jag är glad över att ha honom.

En journalist undrade sedan om det är möjligt att Rooney kan lämna redan nästa vecka.

- Du får fråga honom, inte mig, svarar Mourinho.

United-managern bekräftade att anfallaren inte kommer till spel i onsdagens returmöte med Saint Etienne på grund av en lårskada.

Se Mourinho tala om Rooney och inför Europa League-mötet med Saint Etienne i spelaren ovan.

Publicerad 2017-02-22 kl 07:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons