Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Mourinho talar ut om läkarbråket: "Jag är inte hänsynslös"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Manchester City mot Chelsea är en match som brukar innebära rubriker. Så även denna gång. Men inför söndagens stormöte i Premier League handlar snacket om något mer ovanligt: En utskälld och petad lagläkare.

Vi backar bandet lite, till förra helgens premiär av Premier League och Chelseas match mot Swansea.

Chelsea hade fått målvakten Thibaut Courtois utvisad och på resultattavlan stod det 2-2, med bara minuter kvar att spela. Något varken supportrarna eller tränaren José Mourinho var nöjda med. Mitt i jakten på ett segermål blev stjärnan Eden Hazard liggande - och Chelseas läkare Eva Carneiro sprang in på planen för att hjälpa belgaren. Det gjorde Mourinho rasade. Efter matchen, som slutade 2-2, gick han till attack mot Carneiro och det medicinska teamet - trots att domaren vinkat in läkarna för att undersöka Hazard.

- Jag var säker på att Eden inte hade några problem. Men de såg till att jag bara hade åtta utespelare. De var impulsiva och naiva, sade Mourinho och menade att Carneiros agerande försämrade chanserna att vinna matchen.

Historien har sedan levt vidare i media, Mourinho har kritiserats hårt och Carneiro har stöttats av både fans och kollegor.

Läkaren petas från bänken
På en presskonferens på fredagen bekräftade Mourinho att Eva Carneiro och fysion Jon Fearn inte kommer att finnas med på bänken i toppmatchen mot Manchester City på söndagen.

- Jag har ett fantastiskt medicinskt team. De säger att de aldrig har prisats så mycket som de har gjort under min ledning. Carneiro och Fearn är inte med på söndag, det är mitt beslut. Men söndagens match är inte hela säsongen, de kan komma tillbaka. För vissa är det viktigt vilka som sitter på bänken, för andra är det viktigt att göra ett bra jobb, sade Mourinho och klargjorde att han inte tänkte svara på några frågor om bråket.

- Vill ni prata fotboll är jag här, annars är jag inte det.

Enligt Mourinho, som får klara sig utan avstängde Courtois mot City, påverkas inte spelartruppen av uppmärksamheten.

- De som tror att en meningsskiljaktighet mellan tränaren och läkarna påverkar laget har ingen aning om vad fotboll är, sade han.

Harmoni i City
Om det råder kaos i regerande mästarlaget Chelsea, är det raka motsatsen i fjolårstvåan City. Laget vann med 3-0 mot West Bromwich i premiären, och tycks vara i harmoni.

- Det finns en stor hunger i laget, sade lagkaptenen Vincent Kompany nyligen.

Citys skyttekung Sergio Aguero är inte i full form, efter att ha missat stora delar av försäsongen på grund av spel i sydamerikanska mästerskapet med Argentina.

- Jag vill inte ta några risker eftersom säsongen är lång. Vi får se om jag startar eller inte, sade han till klubbens hemsida.

Se José Mourinho tala ut om läkarbråket på presskonferensen i spelaren ovan.

 

Publicerad 2015-08-14 kl 15:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons