TV: Norrköping vann mot Örebro efter Skrabbs show

Simon Skrabb gav IFK Norrköping en hemmaseger mot Örebro.
Finländaren stod för två mål, i gott samarbete med Sead Haksabanovic.
- Det var länge sedan man fick vara anfallare, det är gott, sa Skrabb till C More i halvtid.

Se höjdpunkterna mellan Norrköping och Örebro i spelaren ovan.

I IFK Norrköping saknades fortfarande både Simon Thern och Kalle Holmberg med skador. Det gjorde att Peking ställde upp med Sead Haksabanovic och Simon Skrabb i anfallet tillsammans med Christoffer Nyman. I Örebro fick 17-årige Hussein Ali göra allsvensk debut på högerbacken, samtidigt som Yaser Kasim gjorde startdebut för klubben.

Norrköping dominerade spelet i första halvlek där Sead Haksabanovic var pigg tillsammans med anfallskollegan Simon Skrabb. I 20:e minuten hade just Skrabb möjlighet på en nick men avslutet gick över, han skulle dock få nya chanser senare i halvleken.

Örebro i sin tur hotade med ett skott i den 21:a minuten från Daniel Björnkvist men i övrigt var det chansfattigt för gästerna.

I 28:e minuten kastade sig Andreas Blomqvist sig vårdslöst in i Örebros Nordin Gerzic och varnades för förseelesen. Men ÖSK:s kapten hade velat se mer.

- Om det där inte är rött vet jag inte vad som är rött, säger han i halvtid till C More.

När halvtidsvilan närmade sig skulle nämnde Skrabb kliva in i handlingen på allvar. Först hittade Haksabanovic den finske 24-åringen i straffområdet som sköt in 1-0 i bortre hörnet. Bara minuten senare var duon framme på nytt, återigen Haksabanovic som regissör och Skrabb avslutade på snarlikt sätt fast ett hårdare skott intill första stolpen och 2-0.

- Det funkade bra, jag hittar en yta i boxen två gånger om. Det var länge sedan man fick vara anfallare, det är gott, säger Skrabb till C More i halvtid.

I inledningen av andra halvlek var Skrabb centimeter från ett hattrick. Han drog iväg ett stenhårt avslut utifrån som Örebros målvakt Oscar Jansson styrde bort via målramen. Bara minuter senare fick Skrabb en ny chans då han mötte ett inlägg i straffområdet men volleyträffen gick utanför vänstra stolpen och fortsatt tvåmålsöverläge för Norrköping.

Det var betydligt närmare 3-0 än en reducering och målet skulle komma. Christoffer Nyman kastade sig efter bollen på ett inlägg, bollen tog först på Oscar Jansson, sedan på Nyman och in. Örebros målvakt protesterade och menade att bollen tog på Nymans arm men målet godkändes.

-  Den träffar huuvdet faktiskt så man kan kalla det nick, sa Nyman till C More.

Några minuter senare var Nyman framme igen men Jansson räddade den här gången skottet med hjälp av stolpen.

Örebro tvingades i slutskedet spela med tio man i några minuter då Gerzic utgick efter en ny smäll och ÖSK hade gjort sina tre byten. Han återvände dock till planen efter några minuters behandling.

Efter Nymans 3-0-mål drogs matchens tempo ner en aning. Inbytte Manasse Kusu hade en chans utifrån men det hårda avslutet gick över och det blev inga fler mål i matchen.

-  Det var jättekul att få göra sin allsvenska debut såklart men tråkigt att förlora. Vi fick jaga ganska mycket boll och svårt att hålla i den med deras höga press men det är bara att ta nya tag, säger 17-årige Hussein Ali som gjorde allsvensk debut efter matchen till C More.

IFK Norrköping: Pettersson - Dagerstål, Larsen, Lauritsen - Gerson, Fransson, Blomqvist, Thorarinsson - Haksabanovic, Nyman, Skrabb

Örebro: Jansson - Björnkvist, Bertilsson, Prodell, Broberg, Larsson, Almebäck, Kasim, Granlund, Ali, Gerzic