TV: Oönskade Lampard vände matchen för Chelsea

Frank Lampard har fått beskedet av Chelsea att leta efter en annan klubb. Ändå fortsätter ikonen att leverera för klubben. Två nya mål gav tre poäng mot Everton.

Frank Lampard efter sitt andra mål.

Chelsea ställdes mot höstens överraskningslag Everton och Rafael Benitez valde att slänga in oönskade Frank Lampard i startelvan. Något som spanjoren inte skulle ångra.

Men Everton fick smakstart och visade direkt mot Chelsea att klubben vill vara med och slåss i toppen den här säsongen. Steven Pienaar sköt in ledningsmålet redan efter två minuter. Sydafrikanen fick bollen efter en stolpretur och kunde enkelt dundra in 1-0.

I slutet på den första halvleken reste sig sedan Chelsea och främst Frank Lampard som klev fram och nickade in kvitteringen. Ramires hittade veteranen med ett inlägg och Lampard placerade in 1-1-målet med sin panna.

Chelsea lyckades även vända matchen i mitten av den andra halvleken. På nytt var det Chelsea-ikonen Lampard som stod rätt och kunde enkelt peta in 2-1-målet efter lite kalabalik i straffområdet. Spelaren som Chelsea vill bli av med vände alltså matchen på egen hand.

Everton var mycket nära en poäng i matchen och Nikica Jelavic kommer nog bli sömnlös i natt. Serben hade både en frispark i stolpen och en nick i ribban men även ett gyllene läge på övertid. Anfallaren fick dock inte kontroll över sina fötter och snubblade iväg avslutet.

Chelsea återtar tredjeplatsen efter 2-1-vinsten mot Everton.