TV: Pedros succé - målskytt direkt i Chelseadebuten

La Liga

20 minuter. Längre tid än så behövde inte Pedro för att presentera sig för sin nya publik som målskytt. Chelsea vann mötet mot West Bromwich med 3-2.

Den förre Barcaspelaren hamnade ju som bekant i England den här sommaren, men inte i Manchester United som alla trodde på förhand, utan i Chelsea. Där fick han chansen från start mot West Bromwich på bortaplan, och satte sitt första mål för Londonlaget efter att bara ha tillbringat 20 minuter på planen. Bollen touchade på den svenske backen Jonas Olsson och ställde därmed målvakten.

Dessförinnan hade WBA fått straff, efter att Nemanja Matic inte riktigt hängt med i svängarna i eget straffområde. Den som däremot gjorde det var Thibaut Courtois, som gick åt rätt håll och räddade.

Några minuter efter det första målet kom Pedro med i Chelseas poängprotokoll, den här gången som assistmakare till Diego Costa. Den förre Atletico Madrid-forwarden satte därefter 2-0.

Kort före paus reducerade WBA till 2-1 innan Chelsea återigen tog kommandot och satte 3-1 genom Cesar Azpilicueta.

Tio minuter in i andara halvlek hamnade mittbacken John Terry på efterkälken i en löpduell med Rondon och blev följaktligen målchansutvisad. Upprörda känslor bland Chelseaspelarna, som inte tyckte att det varit fråga om någon tydlig förseelse.

Därefter blev det dramatiskt. James Morrison, samme person som både gjorde West Bromwichs första mål och missade lagets straff, slog till igen. Med en närmast perfekt nick, ribba in, reducerade han på nytt till 3-2. Det blev också matchens sista mål och Chelsea kunde därmed ta säsongens första seger.

Jonas Olsson spelade hela matchen som mittback för WBA.