Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
40v

TV: Peps frustration över spelschemat: "Det är inte normalt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Manchester City har fått flera skador de senaste matcherna.
Nu skickar Pep Guardiola vass kritik mot ligan.
- Vi kommer att döda dem, säger City-managern.

Manchester City slog Watford med 3-1 under tisdagskvällen. Den överlägsna serieledaren fick dock en sen skada på Kyle Walker, som avslutade matchen haltandes. Backen riskerar nu att tvingas till vila och efter skador på Gabriel Jesus och Kevin de Bruyne, som var tillbaka mot Watford, senast så rasar Pep Guardiola mot det tajta spelschemat i Premier League.

- Det jag såg och det alla har sett de senaste veckorna är hur många skador spelarna har. Vi kommer att döda dem. Förbundet, eller jag vet inte vem som bossar, behöver reflektera över det här. Det är inte normalt att spela 31:a och 2:a, säger Guardiola.

- Här i England skyddar man inte spelarna. Och det är ett stort misstag. Du måste kolla efter kvalitén, inte kvantiteten. Du kan spela var tredje, fjärde, femte dag, men inte varannan dag för då får du vad som hände med Kyle Walker eller andra spelare.

Guardiola gav också en uppdatering om skadade Gabriel Jesus:

- Jag tror att Gabriel kommer att vara borta mellan fyra och sex veckor, eller lite längre. Jag vet inte men mellan en och två månader. Förhoppningsvis är han tillbaka så snart som möjligt.

Kevin de Bruyne var ett osäkert kort inför Watford efter en tuff smäll mot Crystal Palace men belgaren fanns med i startelvan.

- Vi pratade med honom och han sa: 'Nej, jag vill spela. Jag vill spela, jag vill spela. Jag har lite smärta på grund av smällen men jag vill spela. Jag vill spela.' Och om han vill spela så låter jag honom spela, säger Pep.

Publicerad 2018-01-03 kl 09:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons