Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Premier League-chefen: "Sterlings prislapp höjdes för att City ville ha honom"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Den höga prislappen på Raheem Sterling har möts av stark kritik, då det sägs vara en konsekvens av Englands talangregler. En kritik som Premier League nu slår ifrån sig.
- Det stämmer inte, priset steg på grund av att City ville ha honom, säger ligans verkställande direktör Richard Scuadamore.

Liverpools försäljning av Raheem Sterling har satt igång en het debatt i England krings Premier Leagues talangregler.

I ligan får varje klubb registrera 25 spelare som är över 21 år. Bland dessa spelare måste minst åtta vara fostrade i det engelska ligasystemet. Då Manchester City saknat spelare som är uppfostrade i England hade man ett ökat sug på att få loss Raheem Sterling - något som trissade upp prislappen. Nu har Premier League fått hård kritik för att reglerna höjer priset på engelska spelarna till skyarna. En kritik som ligans verkställande direktör slår ifrån sig. 

- Man kan inte säga att prislappen beror på den regeln. Priset steg för att Manchester City ville ha honom och Liverpool hade hellre behållit spelaren. Klubben hade alla möjligheter i världen att titta på andra spelare i världen, men valde just Raheem Sterling, säger Richard Scuadamore.

Se hela intervjun med Premier League-bossen i spelaren ovanför.

Publicerad 2015-07-17 kl 16:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons