Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Premier League-spelaren Gomis segnade ned på planen: "Nu mår han bra"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det var mycket obehagliga scener som utspelade sig under Swanseas Premier League-möte med Tottenham. Forwarden Bafetimbi Gomis segnade ihop till synes livlös.
- Nu  mår han bra, säger en talesman för Swansea efter matchen.

I samband med att Nacer Chadli gjorde 1-0 för Spurs ramlade fransmannen omkull, utan att vara i närkamp med någon motspelare, nere vid mittplan. Det såg mycket otäckt ut och av reprisbilderna att döma var Gomis inte kontaktbar kort efter händelsen. Läkare var snabbt framme och gav honom vård i form av syrgas, och när han bars av planen på bår tycktes han ha återfått medvetandet. Något som givetvis gjorde både medspelare och  publik mycket lättade.

Efter slutsignalen kom lugnande besked:

- Han mår bra och är i sjukrummet. Det här är något som vi har varit medvetna om och det har hänt förut. Han har genomgått alla medicinska och kardiologiska tester, sade en talesman för Swansea.

Även tidigare under sin karriär har Gomis haft problem med plötsliga svimningsanfall. Vid minst tre tillfällen har han drabbats av liknande händelser, vilket lett till att han diagnosticerats med åkomman vasovagal synkope, ett tillstånd där hjärnan får för lite blodtillförsel vilket leder till syrebrist och svimningar.

Redan 2009 uttalade sig Jean-Michel Aulas, president i Lyon där Gomis tidigare spelade, om forwarden efter att denne svimmat under en landslagssamling med Frankrike.

- Vi kan inte låta bli att bli rädda på grund av detta, med tanke på att det hänt förut. Självklart är jag oroad, det är en del av sjukdomsbilden för personer med liknande tillstånd, sade Aulas enligt ESPN då.

Detta var heller inte första gången som en spelare föll ihop just på White Hart Lane. Publiken har naturligtvis situationen med Fabrice Muamba färskt i minnet. Den före detta Bolton-spelaren drabbades ju av ett sex minuter långt hjärtstillestånd just i ett möte med Londonlaget i mars 2012, men överlevde efter att snabbt ha genomgått ett lyckosamt återupplivningsförsök och fått akutvård på plats av kvalificerade läkare. Några månader senare meddelade Muamba att han avslutade sin karriär som spelare.

Själva matchen på onsdagskvällen lyckades Tottenham till sist vinna med siffrorna 3-2.

Publicerad 2015-03-04 kl 22:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons