TV: Rooney kvitterade två gånger när United och Spurs kryssade

Tottenham tog ledningen, två gånger. Men Wayne Rooney kunde kvittera för Manchester United båda gångerna och det blev delad pott på White Hart Lane.

Wayne Rooney

Totetnhams dyraste sommarvärvning Erik Lamela var inte med i matchtruppen medan Uniteds värvning Marouane Fellaini ficknöja sig med en plats på bänken. Därifrån fick han följa en händelserik och fartfylld match.

Efter en öppen inledning av matchen fick Tottenham frispark efter en dryg kvarts spel. Kyle Walker tog frisparken, och när han gjorde det valde Uniteed-muren att hoppa. Det skulle den inte gjort. Bollen smet under buren och förbi De Gea som såg uppretad ut efter att ha blivit ställd av sin hoppande mur.

Efter en dryg halvtimme kom emellertid Uniteds kvittering. Phil JOnes tog en löpning längs högerkanten och slog ett utsökt inlägg som inte hittade någon Unitedspelare utan landade hos Kyle Walker. Han fick dock inte kontroll på bollen som studsade iväg till Wayne Rooney som från ett par meters hålla kan sätta 1-1.

Knappt tio minuter in i andra halvlek vände Sandro bort Cleverley strax utanför Uniteds straffområdet och med ett rappt och stenhårt skott dundrade han in 2-1 bakom en chanslös David De Gea.

Glädjen var dock kortvarig efter att Lloris bara ett par minuter senare enligt domaren fällt Welbeck som stormade fram i straffområdet. Straff utdömdes och den slog Wayne Rooney stenhårt rakt i mål.

Den delade poängen innebär att eftermiddagens vinnare skulle kunna sägas vara Arsenal då de tack vara lördagens trepoängare fick ytterligare två poängs försprång ner till både Tottenham och Manchester United.

Publicerad 2013-12-01 kl 19:53