TV: Rooney petad – sen utburen med otäckt köttsår

Wayne Rooney fick ge plats åt Robin Van Persie i startelvan, och när han väl kom in i andra halvlek tvingades han bryta matchen efter att ha slitit upp ett stort köttsår på sitt högra lår. Anfallaren ser i nuläget ut att vara borta i fyra veckor.

Efter den tunga förlusten mot Everton i premiären fick Wayne Rooney ta plats på bänken och se Robin Van Persie starta för Manchester United – och holländaren tackade för förtroendet genom att göra 1-1 efter att Fulham chockat United med ett tidigt ledningsmål.

Rooney fick sedan komma in i andra halvlek men han slutförde aldrig matchen. Efter att Rooney slängt sig för att rensa en boll landade Fulhams Hugo Rodallega med dobbarna före rakt på Rooneys lår.

Att döma av Rooneys samlade reaktion var det inte så allvarligt men när kameran zoomade in på Rooneys lår så stod det klart att det var färdigspelat. På Rooneys lår syntes ett decimeterlångt stort köttsår som blödde. Unitedanfallaren fick vård på planen och bars sedan ut på bår. Unitedanfallaren beräknas vara borta i fyra veckor.

United vann matchen med 3-2 efter mål av Van Persie, Kagawa och Rafael. Fulhams mål gjordes av Duff och av Nemanja Vidic som gjorde ett självmål.

Publicerad 2012-08-25 kl 18:15