TV: Se Agueros sanslösa show - femmålsskytt mot Newcastle

Torkan är över för Sergio Aguero - och det med besked.
Anfallaren stod för fem (!) mål mot Newcastle.

Sergio Aguero har haft en tung säsongsinledning i Premier League och hade inför mötet med Newcastle gått mållös från de senaste fem matcherna. Aguero skulle dock ta död på torkan - och samtidigt bjuda på en sanslös show.

I den 42:a minuten mot Newcastle kvitterade han Mitrovic 1-0 till 1-1 men en nick efter fint spel från City. I inledningen på den andra halvleken kom tvåan när argentinaren via en försvarare satte bollen. Bara sekunder efter avsparken small det igen när Aguero rann igenom och lyfte in 3-1 till City med en läcker chipp.

Kevin De Bruyne stack emellan med en oerhört vacker akrobatisk spark. Men det var Sergio Agueros dag, utan tvekan. I minut 60' och 62' kom fjärde, en vacker skruv i bortre hörnet, och femte målet, styrning från nära håll, för argentinaren som hyllades stort på Etihad Stadium. Målen kom in loppet av 20 minuter i matchen - de snabbaste fem målen i Premier Leagues historia.

I den 66:e minuten byttes Aguero ut och fick ta emot hemmapublikens hyllningar.

- Han blev inte besviken över att bytas ut. Han fick behandling i halvtid, så vi visste inte om han skulle kunna fullfölja hela matchen, säger City-tränaren Manuel Pellegrini om bytet.

Pellegrini var såklart nöjd med Agueros insats.

- I dag skapade han så många chanser som han ska göra, och nu gjorde han mål på dom också.

Efter bytet blev det inga fler mål och matchen slutade 6-1. City gick i och med segern upp i topp av Premier League före Manchester United som möter Arsenal i morgon.

Se Sporten med alla Agueros mål i klippet ovan.