TV: Se det galna dramat när bottenstriden i England avgjordes

Bottenstriden i Premier league-fotbollen var dramatisk ända till slutet.
Med fem minuter kvar av den sista omgången såg Birmingham ut att klara sig kvar, men sen fick en utbytt Sebastian Larsson från bänken se allt gå emot sitt lag.

Fem lag - Blackburn, Wolverhampton, Birmingham, Blackpool och Wigan - gick in i den sista omgången med nedflyttningshot hängandes över sig, och med samtliga lag inom en poäng skulle varje mål komma att spela roll i den supertäta bottenstriden.

När Sebastian Larsson byttes ut i den 75:e minuten mot Tottenham, i vad som troligtvis var hans sista match i Birmingham-tröjan, gjorde han det som förlorare efter att Roman Pavljutjenko gett Tottenham ledningen strax efter paus. Ett par minuter senare kvitterade dock Craig Gardner och Birmingham var över strecket igen.

Tvåårig sejour
Men sen hände mycket på en gång.

I den 87:e matchminuten reducerade Stephen Hunt till 2-3 för Wolverhampton mot Martin Olssons Blackburn, och "Wolves" petade med bättre målskillnad ner Birmingham på nedflyttningsplats.

Sen satte Pavljutjenko definitivt punkt för Birminghams tvååriga Premier league-sejour när han på övertid gjorde 2-1 med sitt andra mål för kvällen.
Med sig neråt i seriesystemet får man Blackpool, som hade en 2-1-ledning mot redan klara ligamästaren Manchester United på Old Trafford, men som till slut förlorade med 2-4.

Förhandssnacket inför den matchen hade mest handlat om huruvida United-managern Alex Ferguson skulle ställa upp med ett reservbetonat lag, för att spara sina stjärnor till Champions leaguefinalen mot Barcelona på lördag, eller inte.
Svaret blev något av ett mellanting.

City trea
Ji-Sung Park gav United ledningen efter 20 minuters spel, men sen kom Blackpool igen och både kvitterade och tog ledningen och låg länge över strecket.

Syndabock blev till slut Ian Evott när han stötte ett inlägg från Uniteds Ian Smalling i eget mål.

Michael Owen fastställde slutresultatet 4-2 på en kontring.
West Ham, som förlorade mot Sunderland med 0-3, var redan sedan tidigare klara för nedflyttning.

I toppen säkrade Manchester City tredjeplatsen, och därmed den sista direktplatsen till Champions league, genom att besegra Johan Elmanders Bolton med 2-0. Arsenal blev fyra efter 2-2 borta mot Fulham, och tar därmed kvalplatsen till Champions league.

Premier league
Wolverhampton-Blackburn2-3((0-3))
0-1 Jason Roberts (22), 0-2 Brett Emerton (38), 0-3 David Hoilett (45), 1-3 Jamie O'Hara (73), 2-3 Stephen Hunt (87).
Publik: 29 009.
Martin Olsson spelade hela matchen för Blackburn.
West Ham-Sunderland0-3((0-1))
0-1 Boudewijn Zenden (17), 0-2 Stephane Sessegnon (51), 0-3 Cristian Riveros (90).
Publik: 32 792.
Tottenham-Birmingham2-1((0-0))
1-0 Roman Pavljutjenko (49), 1-1 Craig Gardner (79), 2-1 Roman Pavljutjenko (90).
Publik: 36 119.
Sebastian Larsson blev utbytt i den 75:e minuten för Birmingham.
Stoke-Wigan0-1((0-0))
0-1 Hugo Rodallega (78).
Publik: 27 566.
Newcastle-West Bromwich3-3((2-0))
1-0 Steven Taylor (16), 2-0 Peter Lövenkrands (39), 3-0 självmål (47), 3-1 Somen Tchoyi (62), 3-2 Somen Tchoyi (71), 3-3 Somen Tchoyi (90).
Jonas Olsson spelade hela matchen för West Bromwich.
Manchester U-Blackpool4-2((1-1))
1-0 Park Ji-Sung (21), 1-1 Charlie Adam (40), 1-2 Gary Taylor-Fletcher (57), 2-2 Anderson (62), 3-2 självmål (74), 4-2 Michael Owen (81).
Publik: 75 400.
Fulham-Arsenal2-2((1-1))
1-0 Steve Sidwell (26), 1-1 Robin van Persie (29), 2-1 Bobby Zamora (57), 2-2 Theo Walcott (89).
Utv, Fulham: Zoltan Gera (74).
Publik: 25 674.
Everton-Chelsea1-0((0-0))
1-0 Jermaine Beckford (74).
Utv, Everton: Seamus Coleman (52).
Publik: 38 712.
Bolton-Manchester C0-2((0-1))
0-1 Joleon Lescott (43), 0-2 Edin Dzeko (62).