TV: Se Liverpools vinst - efter Hendersons lyckoträff

Liverpool hade inför matchen inte förlorat i ligan sedan 14:e december.
Den sviten fortsätter efter Jordan Hendersons lyckoträff som gav en seger med 1-0.

Trots chanser från båda håll hade Swansea en något högre press i inledningen. Efter en halvtimme hade Gomis bland annat ett fint avslut som Mignolet snyggt räddade. Sigurdsson skulle kort innan halvtidspausen få till ett snyggt placeringsskott, men den belgiske målvakten stod återigen för en vass räddning.

I andra halvlek tog Liverpool istället över och efter 58 minuter serverade Sterling Coutinho med en smart passning, men brasilianarens avslut räddades precis av Lukasz Fabianski. Drygt fem minuter senare byttes Steven Gerrard in istället för Alberto Moreno.

Efter 68 minuter fick Henderson en fin djupledsboll som han turligt satte i mål, efter ett ihopslag med en Swansea-försvarare. 1-0 till Liverpool på Liberty Stadium mot Swansea. Sterling fick senare ett gyllene läge att sätta spiken i kistan, men avslutet gick strax utanför.

Liverpool höll sedermera emot och tog tre blytunga poäng i jakten på en CL-plats nästa år. I nästa omgång möter man just Manchester United som innehar fjärdeplatsen och har två poäng mer.