TV: Se målen här - United vände och vann mot Liverpool med 10 man

Liverpool tappade både spelare och ledning mot Manchester United i ett möte som till och med var mer laddat än vanligt.

Det var matchen som föregicks av en hyllning till de 96 Liverpoolsupportrar som dog vid läktarkatastrofen i Hillsborough. Det var matchen då Luis Suarez och Patrice Evra till sist skadade hand med varandra. Det var även matchen då Liverpools Jonjo Shelvey drog på sig ett rött kort redan i första halvlek. Och framför allt var det matchen som Manchester United vann efter att ha vänt 0-1 till 2-1 efter att Robin Van Persie slagit in avgörandet målet på straff efter 81 minuter.

Straffen kom sedan Daniel Agger slarvat vid mittplan och Glen Johnson sedan kommit åt Antonio Valencia i straffområdet.

Tungt för Liverpool som dessutom fick se Agger skadad i duellen innan Valencia stormade mot Liverpools straffområde.

Tungt för Liverpool som alltså då även fått Jonjo Shelvey utvisad i slutet av första halvlek efter en ful tackling på Johnny Evans. Shelvey passade även på att bråka med Sir Alex Ferguson på vägen ut.

Liverpool rivstartade annars andra halvlek genom att göra 1-0 då Steven Gerrard slog till - trots att Shelvey alltså blivit utvisad.

United kvitterade dock direkt genom Rafael sedan han lirkat in bollen med ett vackert vänsterskott.

Allt som allt en tung dag för Liverpool som inför matchen hedrade de 96 personer som gick bort på Hillsborough 1989 - då man nu spelade sin första hemmamatch sedan fansen nyss rentvåddes från ansvar i katastrofen. Dessutom var många spända på att se om Patrice Evra och Luis Suarez skulle skaka hand den här gången. Något de inte gjorde sist lagen möttes efter ett internt rasistbråk de haft dessförinnan. I dag så blev det dock alltså en handskakning.

Kolla in målen i Sporten, PL-målen kommer 6:55 in i sändningen.

Publicerad 2012-09-23 kl 21:15