TV: Se Reinas tavla som fällde Liverpool mot City

Manchester City tog en tung 3-0-skalp mot Liverpool och sätter nu press på Manchester United som jagar bakom dem i tabellen.

Efter att ha gått mållösa av planen mot Sunderland och West Bromwich återfann Manchester City sin målform när Liverpool gästade dem på tisdagskvällen.

Liverpool kom till spel utan Luis Suarez som var avstängd från och med tisdagens match i och med att Liverpool beslutat att inte överklaga den avstängning han fått efter att ha dömts för att rasistiskt ha förolämpat Patrice Evra.

Och om Suarez såg matchen så fick han se Pepe Reina göra ett svagt ingripande efter elva minuter. Spanjoren missbedömde ett skott från Agüero som dök mitt framför näsan på honom och han kunde snopet, och irriterat, konstatera att bollen smet under honom och in i mål.

Liverpool pressade sedan på för en kvittering, men när man inte fick tag i Yaya Toure på en hörna så kunde City-mittfältaren nicka in 2-0 och det var riktig uppförsbacke för Liverpool.

I andra halvlek tändes en lite gnista hopp för Liverpool då Gareth Barry i 73:e minuten fick sin andra varning och därför även en rött kort. Men den gnistan försvann två minuter senare då domaren dömde straff efter att Martin Skrtel touchat en framrusande Yaya Toure som föll som en fura. James Milner förvaltade straffen väl och matchen var i praktiken avgjord med en kvart kvar att spela.

City har nu tre poäng och åtta plusmål tillgodo på Manchester United som på onsdagskvällen möter Newcastle.

Manchester C-Liverpool 3-0
1-0 Agüero 11'
2-0 Y Toure 33'
3-0 Milner 74' (straff)

Publicerad 2012-01-04 kl 09:30