TV: Se Silvas mål som sänkte Arsenal

Manchester City behåller ledningen i Premier League.
David Silva gjorde enda målet i en händelserik match.

Blott ett mål, men det kunde blivit många fler när Manchester City och Arsenal bjöd på underhållning på söndagskvällen.

Första halvlek bjöd på flera heta chanser men det gick ändå till halvtidsvila mållöst. Agüero hade ett fint läge i nionde minuten när han serverades av Zabaleta men skottet gick över. Strax därefter var det Arsenals tur att ha en jättechans men Joe hart kunde rädda Gervinhos skott.

Hart gjorde sedan ytterligare en räddning på den efterföljande hörnan och hans kollega i Arsenalmålet Szczesny visade att även han är en suverän målvakt då han räddade ett skott från nära håll från Mario Balotelli.

När andra halvlek drog igång jagade båda lagen ett ledningsmål och det skulle bli Manchester City som fick fira. Mario Balotelli fick lite för mycket utrymme av Alex Song och Szczesny kunde inte hålla hans skott. Returen hamnade till slut hos David Silva som kunde peta in 1-0 till hemmalaget.

Arsenal hängde dock inte med huvudet utan radade upp chanser. Wlacott tvingade Hart till ytterligare en fin rädnding och van Persie hade sedan en boll i mål men blev avvinkad för offside. Det var svårt att avgöra om domslutet var helt riktigt.

Balotelli hade sedan ett gyllene läge att öka på till 2-0 men hade behövt skor som var två storlekar större för att kunna peta bollen i mål. Strax därefter sköt Zabaleta i stolpen med ett hårt skott.

I 78 minuten ville Arsenal ha straff då ett inlägg från Koscielny tog på armen på en framrusande Micah Richards, men domaren friade. Tomas Vermaelen sköt mot slutet ett stenhårt skott efter en hörna men Joe Hart visade återigen klass i målet.

Trepoängaren betyder att City fortfarande har två poängs försprång över United.
- Vi försöker vinna våra matcher och fokuserar på en i taget, säger Hart i Viasats tv-intervju på frågan om Uniteds seger fått dem att känna sig pressade inför matchen.

Man City- Arsenal 1-0