Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Seb Larssons hyllning till McLeish: "Skönt med en tränare som bryr sig"

Turbulensen kring Sebastian Larsson vändes till cupguld.
Efteråt hyllar han Birminghambossen Alex McLeish.
- Skönt med en tränare som bryr sig, säger Seb till fotbollskanalen.

Den svenske yttermittfältaren har en mycket svängig period bakom sig. När fotbollskanalen möter honom för en intervju i Sverige sammanfattar han de senaste två månaderna. Från den tuffa tiden, med dagliga transferrykten runtom i Europa – till succén i ligacupfinalen mot Arsenal.

Trots alla svårigheter har Larsson tagit tillbaka sin plats i startelvan, och spelar kontinuerligt i Premier League, ute på sin högerplats. Men frågan är om det varit möjligt utan stödet från Birminghams Alex McLeish. När allt såg som mörkast ut fanns managern ständigt tillgänglig för att prata om framtiden.

- Vi hade flera bra samtal, både under januarifönstret och nu efteråt. Vårt samarbete har fungerat bra, och det är klart att det är skönt med en tränare som bryr sig. Någon som frågar vad man själv tycker och tänker, säger Larsson.

Vad sade han till dig när ni träffades?
- Att när det väl var fokus på fotbollen var det vad som gällde. Då kunde man inte bekymra sig för mycket över annat. Han var tydlig mot mig att han ville ha mig kvar och det är värdefullt att trots allt få det förtroendet.

Klubbledningen agerade dock lite annorlunda. Kolla in intervjun med 25-åringen, där han berättar om alla turerna, vägen tillbaka – och konkurrensen med David Bentley.

Intervjun med Sebastian Larsson är den första av flera som publiceras på fotbollskanalen.se de närmaste dagarna.

Publicerad 2011-03-02 kl 20:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons