TV: Spurs missade gyllene läge - förlust i derbyt

Tottenham hade ett gyllene läge att komma ikapp Leicester. Men Londonlaget pallade inte trycket. Istället blev det en tung förlust i derbyt mot West Ham

Det vankades London-derby på Upton Park när Tottenham besökte West Ham. Gästerna fick en rejäl kalldusch redan efter sju spelade minuter. Unge stjärnskottet Dele Alli hade blivit placerad på bänken inför derbyt mot West Ham. Anledningen ska ha varit smällen han fick på ankeln under söndagens vinst mot Swansea.

Mauricio Pochettino gjorde fyra ändringar i startelvan och valde enligt uppgifter att vila några spelare med tanke på lagets kommande tuffa möten i titelracet.

Det skulle bli West Ham som chockade. Michail Antonio satte pannan till på ett inlägg från Dimitri Payet, och spräckte nollan till hemmafansens förtjusning.

Det var West Ham som hade övertaget inledningsvis i matchen, samtidigt som Tottenham inte fick till några direkta lägen. Första halvlek förblev också 1-0.

I den andra halvleken tryckte Spurs på för ett kvitteringsmål. Harry Kane fick ett riktigt superläge efter en fin framspelning från Christian Eriksen, men lyckades inte träffa målet.

Resultatet 1-0 stod sig matchen ut, vilket betyder att Tottenham tappar viktiga poäng i titelracet.