Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Steven Gerrards känslosamma farväl

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Steven Gerrards känslosamma farväl

Steven Gerrard tog ett känslosamt farväl av Anfield. Han fick inte göra mål. Han fick inte vinna. Men få spelare har fått så mycket kärlek och uppskattning som Liverpools lagkapten fick den här kvällen.

Med en av sina tre döttrar på högerarmen lyfte Gerrard vänster hand, lade den mot klubbmärket och det klassiska — och för många spelare så skräckinjagande — budskapet THIS IS ANFIELD och tog de sista trappstegen ut på gräsplanen.

Där stod lagkamraterna i Liverpool på ett led till höger. Till vänster radade spelarna i Crystal Palace och domarna upp sig.

Speakern välkomnade honom med "The one and only... Steven Gerrard". Fansen sjöng hans namn, banderoller med hyllningar visades upp runt om på läktarna som ett sista stort tack till spelaren på arenan som varit hans hemvist under så många år.

Kapten vid 23

Född och uppväxt i Liverpooltrakten, debuterade han redan som 18-åring 1998. Fem år senare gjorde managern Gerard Houllier, speciellt inbjuden till lördagens match, honom till lagkapten, bara 23 år gammal.

- Jag har Houllier att tacka för mycket. Han var en fadersfigur och jag vann tre titlar under honom. Att göra mig till kapten vid 23 var modigt gjort, sade Gerrard i en intervju nyligen.

En match sticker ut bland de över 700 det hann bli under snart 17 år.

Den största.

Den märkligaste.

Den mest oförglömliga.

Champions League-finalen mot Milan i Istanbul, där Milan gick in till pausen med 3—0, men Liverpool, pådrivet av sin lagkapten, lyckades nå 3—3 och seger efter förlängning och straffar.

"Bästa kvällen"

- Nackhåret reser sig fortfarande när jag tänker på den matchen. Det är den bästa kvällen i mitt liv. Alla spelare tycker att det är den största cupen att vinna och den är ihågkommen som den bästa finalen och som kapten för det laget var jag stoltaste mannen på planeten.

Brendan Rodgers berättade i veckan för brittiska medier att han gått runt bland folk i klubben och bett dem att med ett ord beskriva Gerrard.

- Många sade "äkta", "kvalitet", "världsklass"... adjektiv som stämmer väl in på honom men för mig är han "Liverpool", inte bara Liverpool som fotbollsklubb eller Liverpool och dess fans utan staden Liverpool. Allt det han har gett till staden, har politikerna inte gett. Lokala sjukhus, all välgörenhet, allt arbete han gör utan att det uppmärksammas. Han är en väldigt fin symbol för människorna här och han är en otrolig, otrolig förebild för klubben. Jag kommer att sakna Steven Gerrard som människa, sade Rodgers.

Kort efter matchen talade Gerrard till publiken.

- Det kändes konstigt, jag har bävat inför den här matchen. Jag har njutit av varje minut. Jag är fulltändigt förkrossad över att jag inte kommer att spela inför den här publiken igen. Jag vill tacka alla som hjälpt mig, från topp till botten i 17 år, jag vill tacka alla spelare i laget, alla gamla spelare jag spelat med. De här supportarna slår alla jag varit med om. Ni är bäst.

- Tack ska ni ha och jag önskar er allt väl.

Nästa söndag spelar Gerrard sin sista match för Liverpool, i ligaavslutningen mot Stoke borta.

Publicerad 2015-05-16 kl 21:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons