TV: Succéinhoppet i United - Smalling hjälte med två mål

Manchester United var i behov av tre poäng mot Burnley för att ha kommando över sin CL-plats.

Då klev Chris Smalling fram och blev stor matchhjälte.

Redan efter fem minuter klev Phil Jones av skadad. Inhopparen Chris Smalling tackade för förtroendet och gjorde mål direkt på den efterföljande hörnsituationen. Ett succéinhopp för 25-åringen som innan denna match hade gjort blott tre mål för klubben.

Burnley svarade direkt genom att kvittera i den tolfte minuten, efter ett fint inlägg från Kieran Trippier som Danny Ings fint slängnickade in. Bortalaget hade bud på flera chanser och dessutom skulle Manchester Uniteds skadeproblem bli värre. I den 39:e minuten tvingades van Gaal återigen göra ett byte, när Daley Blind utgick för Ander Herrera.

Skadorna skulle emellertid inte ha någon större betydelse denna match. United gjorde 2-1 precis innan första halvleks slut och det var återigen dags för Chris Smalling att nicka in ett mål. Engelsmannens andra mål för kvällen och blott femte i United-tröjan.

Bortalaget var inte ofarligt och fortsatte att styra spelet under stora perioder i matchen, men med drygt tio minuter kvar gjorde Angel Di Maria en rusch på vänsterkanten och blev fälld i straffområdet. Domaren tilldömde en straff som Robin van Persie säkert förvaltade. 3-1 till Manchester United vilket också blev slutresultatet.

Segern innebär att Manchester United passerar Southampton och placerar sig på en tredjeplats i tabellen, två poäng före Arsenal som ligger precis under CL-platserna.

Manchester Uniteds startelva: De Gea, McNair, Jones, Evans, Rojo, Blind, Di Maria, Januzaj, Rooney (c), van Persie, Falcao.

Burnleys startelva: Heaton; Trippier, Keane, Shackell (c), Mee; Boyd, Arfield, Jones, Kightly; Barnes, Ings.

Publicerad 2015-02-11 kl 22:55