TV: Svagt försvarsspel när Arsenal föll

Arsene Wenger såg besvärad ut när virrigt försvarsspel resulterade i en 0-2-förlust för Arsenal borta mot Southampton

I 34:e minuten satt Arsene Wenger och skakade på huvudet - och det var förståeligt med tanke på hur hans försvar hanterade Southamptons Sadio Mané när han ensam anföll. samtidigt som Szczesny rusade ut för att störa Mané vid kortlinjen var Arsenalförsvararna överallt utom där de skulle vara. Med en skruvad lyftning kunde Mané sätta 1-0 för Southampton samtidigt som en för sent ankommande Per Mertesacker inte kunde få undan bollen.

Tio minuter in i andra halvleken hade Sanchez en bra kvitteringschans men var aningen för långsam med avslutet och Forster hann med att göra en fin parad. I stället anföll Southampton och efter ännu ett tveksamt försvarsingripande kunde Dusan Tadic göra 2-0.

Arsenal lyckades sedan inte få till någon reducering och Southampton ligger nu fyra med 36 poäng, tre poäng före Arsenal.

Se Arsenals försvarsproblem 1:58 in i Sporten

Publicerad 2015-01-01 kl 17:59