TV: Torres räddade Chelsea från fiasko - men var offside

Fernando Torres blev hjälte - men kanske borde Chelsea i första hand tacka linjemannen.

I premiären fixade Edin Hazard en straff och i match nummer två tog det bara 17 minuter att göra om bedriften. Efter framgångsrikt dribblande fälldes belgaren och Frank Lampard satte sin straff utan problem.

Men gästande Reading tappade inte självförtroendet för det utan fortsatte att kontra, framför allt på högerkanten där McClery dundrade fram. Till sist fick han också in ett fint inlägg till Pogrebnyak som knoppade in 1-1. Och inte långt senare tog Reading ledningen när Danny Guthrie sköt en frispark som Petr Cech lite klumpigt tappade in.

Och kan en världsmålvakt så kan väl jag, kanske Federici tänkte. För Readings målvakt gjorde precis som Cech en rejäl tavla när han i den andra halvleken släppte in Gary Cahills långskott löjligt enkelt.

Chelsea pressade och pressade och till sist kom utdelningen. Ashley Cole spelade in bollen från vänster och Fernando Torres kunde utan vidare problem raka in 3-2 från minimalt avstånd i öppet mål. Torres var klart offside men linjemannen missade det.

När Reading pressade på i slutminuterna skickades målvakten upp på en hörna - då kunde Chelsea kontra. Eden Hazard kom helt fri, utan målvakt i vägen men dock en back. Han hade möjligheten att bli målskytt i sin hemmapremiär - men valde väldigt osjälviskt att passa bollen till Branislav Ivanovic som satte 4-2.I premiären mot Wigan fixade Hazard en straff som Lampard satte och spelade fram Ivanovic till ett mål. Nu gjorde han alltså om båda bedrifterna.