TV: Tronskifte i Manchester - City förnedrade United i derbyt

"Lillebror" fullkomligt krossade storebror när Manchester City slog Manchester United med 6-1.

Söndagens Manchester-derby förde tankarna till Uniteds 8-2-kross av Arsenal tidigare på säsongen, men den här gången var det United som fick se sig förnedrat.

Till en början var det inget lag som dominerade men när City fick chansen så tog de den. Balotelli som fick starta istället för Dzeko fick bollen av Milner som i sin tur hittats av den briljante David Silva. Balotelli placerade in bollen vid De Geas vänstras stolpe med en väl avvägd bredsida och gästerna hade tagit ledningen i den 22:a minuten

Balotelli firade sedan genom att utan att röra en min dra upp tröjan för att visa en t-shirt med texten ”Why always me?” (Varför alltid jag?). Antagligen en blinkning till hans egen osvikliga förmåga att alltid hamna i strålkastarljuset, även för sådant som händer vid sidan av planen.

Och det var återigen Balotelli som var i fokus i andra halvlekens början då han var på väg igenom Uniteds backlinje med drogs så hårt i armen av Johnny Evans så att nordirländaren fick syna det röda kortet och United blev tvungna att spela hela andra halvlek med tio man.

Och andra halvlek skulle handla om City, och än en gång Balotelli. Efter en timmes spel var det återigen Silva och Milner som stod för förarbetet när Balotelli instormandes i straffområdet kunde möte bollen vid bortre stolpen och stöta in 2-0.

City fortsatte sedan att sätta press på det numerärt underlägsna United. Milner spelade fram Richards på högerkanten och på passningen in mot mål dök Agüero upp och stötte in 3-0 på ett sätt som liknade Balotellis 2-0-mål. Efter Citys tredje mål började delar av Uniteds hemmapublik lämna arenan och missade därför när en lite låga hopp tändes av Darren Fletcher som med ett fint skott satte 1-3 bakom Hart i Citys mål.

Men det var för lite för sent – och under matchens slutminuter imploderade United. I 89:e minuten knäade Dzeko in fyran för City på passning från Lescott, och strax därefter gjorde David Silva 5-1 och förnedringen var total när inhoppande Dzeko sprang ifrån försvaret och satte 6-1 bakom De Gea.

Den förhållandevis lilla City-publiken var i extas och det var en bister Alex Ferguson som lämnade United-bänken för att tacka Roberto Mancini för matchen efter att slutsignalen gått.

Segern innebär att City nu har fem poäng till godo på United i toppen och frågan är om den här matchen innebar ett tronskifte i Manchester.

Manchester U-Manchester C 1-6
0-1 Balotelli 22'
0-2 Balotelli 60'
0-3 Aguero 68'
1-3 Fletcher 81'