TV: United upp på samma poäng som City

Manchester United krossade Wigan med 5-0 och tog in på City som endast fick 0-0 mot West Bromwich.

Patrice Evra stod för en väldigt snygg prestation då han tog sig förbi två motståndare i straffområdet och spelade in bollen centralt i banan. Där väntade Park Ji-Sung som distinkt kunde trycka in 1-0 för United.

Efter knappa 40 minuter blev Wigans anfallare Connor Sammon utvisad efter att hans hand träffat Michael Carrick i ansiktet. Enligt reprisbilderna var det röda kortet hårt dömt - Sammon träffade inte Carrick särskilt hårt och verkade inte göra det avsiktligt.

En minut efter utvisningen spelades bollen in till Dimitar Berbatov i straffområdet. Bulgaren höll ifrån sig sin försvarare och sköt in 2-0 bakom Ali Al Habsi.

Efter 58 minuter gjorde Berbatov sitt andra mål i matchen. Och det var snyggt. Bulgaren klippte till med en gammal hederlig tåpaj inne i straffområdet, bollen satt stenhårt i nättaket.

Med femton minuter kvar av matchen ökade Antonio Valencia på ledningen till 4-0. Han tog sig in i straffområdet och avslutet satt distinkt i målvaktens bortre hörn. Tre minuter senare fullbordade Berbatov sitt hattrick. United fick straff och bulgaren klev fram och väntade iskallt ut Al Habsi innan han retfullt rullade in bollen i mål till 5-0.

Segern för Manchester United upp på 45 poäng, jämsides med lokalrivalen Manchester City som endast fick en poäng från mötet med West Bromwich. City har fem måls bättre målskillnad och toppar tabellen. Men Manchesterlagen är nu alltså på samma poäng i jakten på Premier League-titeln.

Publicerad 2011-12-26 kl 20:47