TV: United vände - men tappade på Fergie time

Från helvete till himmel, till helvete igen för Manchester United när de spelade 2-2 mot ligajumbon Fulham.

Fulham slåss mot nedflyttning och tog sig til Old trafford för att möta Manchester United som även de är lngre ner i tabellen än vad de önskat sig.

I Fulham leddes anfallslinjen av snart 19-årige Muamer Tankovic som återigen var med i londonlaget. Hans landsman och lagkamrat Alexander Kacaniklic började på bänken och blev kvar där hela matchen.

Och det blev gästerna som fick jubla först. Knappt 20 minuer in i matchen tappade United helt bort markeringen på Seve Sidwell och Tottenhamlånet Lewis Holtby lyfte elegant in bollen till Sidwell i straffområdet varpå mittfältaren kunde stöta bollen förbi De Gea.

I den 37:e minuten var sedan Tankovic mycket nära att noteras för en assist då han frispelade Kieran Richardson som emellertid sköt över från nära håll. Det blev dock bara en halvlek för Tankovic som byttes ut mot Darren Bent i halvtid - ett byte som inte kändes helt givet då men som skulle visa sig lyckat till slut.

United tryckte på och Fulham höll ut - ett tag. I 78:e minuten hittade Juan Mata fram till Robin van Persie och holländaren kunde peta in 1-1 från nära håll. Några minuter senare fick Michael Carrick bollen strax utanför straffområdet, han tittade upp och skött ett skott som gick via en motståndare och i mål bakom Stekelenburg.

Där och då såg det ut som att Manchester United skulle få med sig alla tre poängen - men i 94:e minuten, på det som har kommit att kallas Fergie Time, så tappade Unitedförsvaret bort Darren Bent efter en kontring och anfallaren kunde omarkerad nicka in 2-2 för gästerna.

För Fulham betydde det en viktig bortapoäng i bottenstriden. För Manchester United innebar det däremot två förlorade åpoäng i jakten på europaplatserna och de har nu nio poäng upp til lLiverpool som ligger på fjärdeplatsen som innebär kval til Champions League.

Publicerad 2014-02-09 kl 18:40