TV: Van der Vaart straffade Arsenal - som slarvade bort ledning igen

Arsenal slarvade bort chansen att utmana Manchester United. I derbyt mot Tottenham tappade man 1-3-ledning till 3-3

Derbyt i norra London startade i hysteriskt tempo. Det tog inte ens fem minuter, sedan hade Cesc Fabregas hittat Theo Walcott som helt fri placerade in bollen bakom Gomes.

Kort därefter fick Rafael Van der Vaart bollen i straffområdet och slog till direkt, vid första stolpen. 1-1. Inledningens galna start var dock inte slut där. Kort därefter drog Nasri på från distans och 2-1 var ett faktum. Arsenal fick sedan 3-1 på White Hart Lane. Theo Walcott grävde upp en boll på ett utsökt sätt och lyckades chippa in bollen till Robin van Persie, vars nick räddades av Huerelho Gomes. På returen var dock holländaren först och stötte in bollen i mål.

Innan paus skulle Tottenham reducera. Tom Huddlestone fick kalasträff på en andraboll och Szczesny var chanslös på det tunga skottet, inte minst eftersom Van der Vaart skymde målvakten.

Andra halvlek var lugnare men Tottenham skulle få till en kvittering. Aaron Lennon fick en boll i djupled, petade bollen förbi Wojciech Szezesny och fälldes. Solklar straff. Van der Vaart tog hand om den och slog den iskallt in i mål.

Mot slutet var Tottenham närmast ett segermål men matchen slutade 3-3. Det betyder att Arsenal nu ligger sex poäng efter Manchester United. Dessutom passerades Arsenal av Chelsea, som slog Birmingham.