TV: Van Persies rekordkväll i Arsenal - ikapp Henry och närmar sig Shearer

Robin van Persie tangerar Thierry Henrys klubbrekord.
Och självaste Alan Shearer hägrar bara två mål bort.

Aston Villa öppnade bäst hemma mot Arsenal - men det var gästerna som tog ledningen. Theo Walcott rundade sin back snyggt när han utmanade nere vid kortlinjen. Och hur stoppar man en så snabb spelare? I det här fallet hade Cieran Clark inget val - utan tvingadas att hålla fast Arsenalyttern.

Domaren pekade på straffpunkten och därifrån dunkade Robin van Persie upp 0-1 i nättaket. Nu har anfallaren gjort sanslösa 34 mål i ligan under det senaste kalenderåret. Bara Alan Shearer är bättre - genom tiderna. Den gamle skyttekungen gjorde 1995 hela 36 mål för Blackburn.

I och med baljan tangerar van Persie en annan legendar, nämligen Thierry Henry. Holländaren och fransmannen ligger nu lika på antal gjorda mål under en säsong i just Arsenals tröja.

I andra halvlek kvitterade Marc Albrighton för sitt Aston Villa - målet blev även det en milstolpe som Premier Leagues 20 000:e mål genom tiderna.

Robin van Persie var dock inblandad när matchen avgjordes. Hans hörna nådde fram till inhoppande israelen Yossi Benayoun som knoppade in segermålet i den 87:e minuten.

Publicerad 2011-12-22 kl 00:06