Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
38v

TV: Wenger bekräftar stjärnbytet: "Båda måste flytta"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se José Mourinho och Arsene Wenger kommentera Sanchez och Mchitarjan i spelaren ovan.

Alexis Sanchez till Manchester United och Henrich Mchitarjan till Arsenal.
Båda övergångarna måste gå i lås - annars gör ingen det.
- Det är därför det tar längre tid, för att det måste koordineras så tempot i framstegen på båda sidor måste justeras, säger Arsene Wenger.

Den senaste tiden har Alexis Sanchez kommit allt närmare en flytt till Manchester United. Samtidigt är Henrich Mchitarjan på väg i motsatt riktning, till Arsenal. Armenens agent Mino Raiola, som också har Zlatan som klient, sa nyligen att Mchitarjan måste gå med på flytten för att Sanchez till United ska bli av.

Under lördagen bekräftade både José Mourinho och Arsene Wenger att övergångarna är mycket nära.

- Jag förväntar mig att det ska bli klart snart eller aldrig. Jag tror att det är så nära, så nära, så nära att händer det inte så kommer det inte att hända. Jag är positiv och jag vet att mitt folk gör absolut allt de kan, säger Mourinho.

- Och jag förväntar mig att de ska lyckas.

Mchitarjan var inte med i Uniteds trupp till segermötet med Burnley och Alexis Sanchez lämnades utanför Arsenals trupp till 4-1-segern mot Crystal Palace.

- Jag valde honom inte för att det finns en möjlighet att han flyttar till Manchester United och du kan inte köra norrut och spela fotboll. Det är svårt, därför beslutade jag att lämna honom utanför, säger Wenger.

Arsenal-managern fick då frågan om Sanchez kört upp till Manchester.

- Låt mig tänka, ja!, svarade Wenger med ett leende.

Fransmannen bekräftade också det som Mino Raiola tidigare sagt: Sanchez och Mchitarjans övergångar är beroende av varandra.

- Det händer bara en väg om den andra också händer. Det är därför det tar längre tid, för att det måste koordineras så tempot i framstegen på båda sidor måste justeras.

Enligt BBC så rör det sig om ett rakt byte av spelarna, utan några pengar inblandade. Klubbarna ska enligt uppgifterna vara helt överens om villkoren.

Publicerad 2018-01-20 kl 21:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons