POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

TV: Wenger håller huvudet högt: "För mig är Arsenal världens bästa klubb"

Foto: BeIN Sports.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ute ur Champions League, borta från titelracet – och kraftigt ifrågasatta.
Men huvudtränaren Arsène Wenger håller huvudet högt.
- För mig är Arsenal världens bästa klubb och det vi åstadkommit är otroligt, säger han i en intervju med BeIN Sports.

Efter förnedrande 10-2 mot Bayern München över två matcher i Champions League har Arsène Wengers kritiker varit många och högljudda. Fransmannen sitter på ett utgående kontrakt och efter de senaste tidens bakslag har det varit många spekulationer kring 67-åringens framtid i klubben.

I en intervju med tv-kanalen BeIN Sports får Wenger frågor just om sin kontraktssituation – och om läget för klubben ur ett större perspektiv.

- Mina nyheter är att det inte finns några nyheter. Och oavsett hur länge jag stannar i klubben så kommer jag att vara helt fokuserad, säger han i intervjun.

- Vi går just nu igenom en tuff period vad gäller resultat och därför är det mycket viktigare att fokusera på att få ordning på det igen.

Vad gäller kritiken från supportrarna säger Wenger at han till stora delar förstår frustrationen som finns, men att han samtidigt är stolt med vad han åstadkommit under sin tid som manager.

- Självklart är mitt jobb att göra alla 100 procent nöjda. Om man ser till var klubben är i dag jämfört med när jag kom så är jag ganska stolt över vad jag gjort. Men i dag lever vi i en tid där människor är väldigt krävande och det kan jag förstå. Men jag vet också att jag styrt den här klubben genom tuffa perioder med väldigt, väldigt begränsade resurser och jag har alltid lyckats få ut det bästa av laget och det tänker jag fortsätta göra så länge jag är i Arsenal.

Wenger menar också att i och med att fans och klubbledning fokuserar på resultatet så försvinner andra värden som klubben står för.

- För mig är Arsenal världens bästa klubb och det vi har byggt är helt fantastiskt. Inte bara resultatet utan också värderingarna vi byggt upp och som vi respekterar. Självklart handlar fotboll om att vinna, men de handlar också om värderingar. Det glömmer vi och ingen pratar om det längre. Men idrott handlar om värderingar, integriteten, respekt, ödmjukhet och samhörighet är väldigt viktiga kvaliteter som, om du besöker klubben, kan se existerar på en daglig basis och det är något jag också är stolt över.

Se intervjun med Wenger i klippet!

Publicerad 2017-03-23 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå