TV: Wenger om sällsynta taktikdraget: "Även en man i min ålder kan ändra sig"

Arsène Wenger ställde upp med en trebackslinje mot Middlesbrough.
För första gången på 20 år.
- Det visar att även en man i min ålder kan ändra sig, säger managern.

Det var många som höjde på ögonbrynen när Arsenal presenterade sin startelva till mötet med Middlesbrough på måndagskvällen. Wenger mönstrade en trebackslinje bestående av Gabriel, Laurent Koscielny och Rob Holding – och gjorde totalt sex förändringar gentemot förlustmatchen mot Crystal Palace.

Resultatet blev seger med 2-1 och lagets första trepoängare på bortaplan sedan januari i år.

- Det visar att även en man i min ålder kan ändra sig, säger Wenger.

- Det fungerade bra i den första halvleken. Vi gav inte bort några chanser. Vi var ganska så solida. På fasta situationer i den andra halvleken, vid ett eller två tillfällen, tycker jag att vi kunde ha varit mer dominanta i luften. Men överlag, ja.

Alexis Sanchez gav laget ledningen i den första halvleken med en vacker frispark och efter Alvaro Negredos kvittering kom det förlösande segermålet genom Mesut Özil med 20 minuter kvar att spela.

I och med resultatet är Arsenal nu på en sjätte plats och man har sju poäng upp till fjärdeplatsen och Manchester City, samtidigt som man har en match mindre spelad.

Se ett utdrag ur Wengers presskonferens efter segern mot Middlesbrough i spelaren ovan.