Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Wenger orolig för Kina: "Kan bli ett problem"

Foto: Reuters.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kina har klivit fram som en stor spelare på transfermarknaden.
Arsène Wenger är orolig:
- Om det kommer att bli ett problem för Premier League? Det kan det bli, säger Wenger på en presskonferens.

Brassen Oscar lämnar Chelsea för spel i den kinesiska ligan och Shanghai SIPG. Övergångssumman sägs ligga på över 600 miljoner kronor och 25-åringen får cirka 4,5 miljoner kronor i veckan för besväret.

Kina har under de senaste åren utvecklats till en maktfaktor inom världsfotbollen. Namn som Hulk, Ramires och Alex Teixeira har alla valt att göra samma karriärsval efter att ligan kunnat erbjuda enorma löner.

Arsenals tränare Arsène Wenger blev förvånad över Oscars beslut att lämna och han menar att Kina på sikta kan bli ett hot mot Premier League.

- Ja det var en överraskning. När man är fotbollsspelare vill man kunna kombinera ligans kvalitet med din lön, säger Wenger.

Fransmannen förklarar samtidigt att han under sin period i Japan märkte att högkvalitativa spelare valde att flytta till Asien.
- Nu vet jag inte riktigt men för tillfället tror jag Oscars flytt beror på att han inte spelar i Premier League. Kina ger honom den möjligheten och samtidigt investerar de mycket pengar. Om det kommer att bli ett problem för Premier League? Det kan det bli, säger Wenger.

Se delar av Wengers presskonferens i klippet!

Publicerad 2016-12-24 kl 13:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons