Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Två insläppta på tolv matcher: "Det är otroligt"

Foto: SCANPIX

Chelseas segersvit är uppe i tolv matcher. Målvakten Thibaut Courtois har endast släppt in två mål under sviten.
- Att bara släppa in två mål är otroligt, säger Courtois till klubbens hemsida.

Den 24 september förlorade Chelsea med 3-0 mot Arsenal, lagets andra raka förlust. Då valde Antonio Conte att ändra formation, med ett succéartat resultat. Tolv raka vinster - klubbrekord - har följt. Målvakten Thibaut Courtois har bara släppt in två mål under de tolv matcherna.

- Att bara släppa in två mål är otroligt. Efter Arsenal-matchen behövde vi bygga något nytt och gjorde det bra, och det är mycket hårt jobb på träning. Det var inte bara att vi bytte formation och det funkade, säger Courtois till Chelseas hemsida.

Belgaren stod för två mycket fina räddningar i annandagsvinsten mot Bournemouth. Sin egen fina form förklarar Courtois så här:

- Koncentration är en nyckelfaktor. Om du skriker och är upptagen med spelet så är du alltid inne i det. Jag tycker att det är en av mina starka sidor, fokus och koncentration under matchen. Jag lärde mig mycket om det när jag var i Atlético som var lite samma som nu och jag försöker bara att vara där för att göra den där stora räddningen som kan hjälpa oss att vinna matchen.

Chelsea har gjort ett litet guldryck i toppen av Premier League, men vill inte gå händelserna i förskott.

- Vi försöker bara att hålla den levande och sen får vi se om några veckor och månade var vi är, och förhoppningsvis är vi där för titelracet. Men i Premier League går det väldigt snabbt. Så vi måste fortsätta fokusera på oss och ta match för match och sen får vi se, säger Thibaut Courtois.

Real Madrid uppges vara ute efter att knyta till sig Chelsea-målvakten. Den spanska klubben har dock värvningsförbud från Fifa fram till sommaren och innan dess kan det inte bli någon övergång.

Publicerad 2016-12-28 kl 20:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons