Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Udda draget - cirkusartister ska träna Uniteds ungdomar

Foto: Scanpix

Manchester Uniteds akademispelare tränas av cirkusartister och parcourinstruktörer. Anledningen? De skadas för lätt eftersom de har klättrat för lite i träd.
- De vet inte hur man faller, säger klubbens ungdomsansvarige Nicky Butt till The Times.

Elektroniken har tagit över – den yngre vet inte hur man trillar rätt längre. Det menar Manchester United-profilen och numera klubbens ungdomsansvarige Nicky Butt, enligt The Times.

Därför har Manchester United plockat in cirkusartister och parcourinstruktörer till klubben för att finjustera de yngre spelarnas fysiska egenskaper. En barndom utan trädklättring, som i stället har spenderats framför skärmar, har gjort att fallförmågan inte är tillräckligt bra och att de yngre skadas enklare.

- Jag ser spelare i min akademi och de kan inte röra sig ordentligt. Våra killar vet inte hur man faller, och du skulle se hur många skador vi får från axlar och armar ur led, säger Nicky Butt enligt The Times.

- Jag trillade säkert ner 15 gånger från ett träd, och slog mig aldrig. Jag tror inte min son någonsin klättrat i ett träd. Kroppsmekaniken förlorar så mycket när man inte klättrar i träd, inte spelar basket, cricket, rugby. Jag spelade rugby, cricket, fotboll, basket…

Premier League

Toppstriden

# Lag S V O F +/− P
1 Man City Champions League 24 21 2 1 52 65
2 Man Utd Champions League 24 16 5 3 33 53
3 Chelsea Champions League 24 15 5 4 29 50
4 Liverpool Champions League 24 13 8 3 25 47
5 Tottenham Europa League 24 13 6 5 25 45
Publicerad 2016-09-08 kl 08:49

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER