Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Aleksander Čeferin och Arsène Wenger.

Uefa slår tillbaka - efter Wengers VM-förslag

4v

Fifa vill att fotbolls-VM ska spelas vartannat år.
Nu slår Uefa tillbaka mot förslaget.

Arsène Wenger har fått i uppdrag att förändra och utveckla fotbollen. Nyligen presenterade den gamle Arsenal-tränaren och Fifa ett förslag om att VM ska spelas vartannat år i stället för vart fjärde, ett förslag vars genomförbarhet nu håller på att utredas.

Fifa-bossen Gianni Infantino menar att förslaget har stöd av fansen.

- Yngre generationer är mer öppna och intresserade av förändring än äldre generationer, säger Fifa-bossen Gianni Infantino enligt The Sun.

Flera europeiska toppklubbar har dock ställt sig tveksamma till förslaget.

- Det är en löjlig idé. Det finns mycket motstånd. Det skulle förändra allt. Vi måste sätta spelarna först och detta skulle inte göra det. Ligorna kommer att ha samma uppfattning, säger Ajax vd Edwin van der Sar.

ANNONS

Nu har Uefa släppt ett officiellt uttalande om Fifas förslag. I ett pressmeddelande skriver Uefa att de förutsätter att den studie som Fifa nu ska ta fram innehåller en utvärdering av potentiell påverkan på befintliga klubb- och landslagstävlingar, påverkan på spelarnas fysiska och psykiska hälsa samt påverkan för fansen och deras förmåga att kunna resa oftare.

Uefa skriver vidare att de är besvikna på Fifas tillvägagångssätt när det gäller hanteringen av förslaget.

"Uefa är besvikna över den metodologi som har använts. Hittills har metodologin lett till att radikala reformprojekt har kommunicerats och öppet lyfts fram innan dess att andra intressenter har fått chansen att medverka i samrådsmöten", skriver Uefa i pressmeddelandet.

Kritiken mot förslaget stannar inte där. Uefa har identifierat fyra faror som de anser är direkt kopplade till förslaget om att VM ska spelas vartannat år, däribland risken att spelarna lämnas utan längre uppehåll för återhämtningen samt risken att framtida damturneringarna kan komma att överskuggas av herrevenemang. Uefa menar samtidigt att "det bara är några av de allvarliga bekymmer" som Fifas förslag väcker vid en första anblick.

ANNONS

Enligt pressmeddelandet har Uefa och deras 55 medlemsländer bett om ett extrainsatt möte för att kunna uttrycka sin oro över effekterna som VM-förslaget kan få. Fifa ska dock inte ha svarat på den begäran, uppger Uefa.

Publicerad 2021-09-22 kl 18:55
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 499kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto