Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

United anmält – riskerar "Chelsea-straff"

United anmält för att liksom Chelsea, ha lockat en ung spelare, Paul Pogba, att bryta sitt kontrakt med sin klubb.
- Manchester United kontaktade föräldrarna och gjorde astronomiska ekonomiska förslag för en 15-årig pojke, säger presidenten för Pogbas klubb Le Havre.

Nu ska presidenten Jean-Pierre Louvel ha kontaktat Fifa om Manchester Uniteds påstått otillåtna värvning av den unge Paul Pogba. Nu hoppas Le Havre att United straffas på samma sätt som Chelsea gjort.

- Spelaren hade ett icke-uthyresvtal, så han var tvungen att skriva sitt första kontrakt i Frankrike, säger Louvel till radiostationen France Info.

- Men han gjorde inte det för Manchester United kontaktade föräldrarna och gav astronomiska och överdrivna ekonomiska förslag för en 15-årig pojke.

Nu har man tagit saken vidare.

- Vi har anmält saken till Fifa. Tillåtelsen för att lämna hade inte blivit godkänt av det franska förbundet.

- Jag hoppas vi kan få samma resultat (som Chelsea fick för värvningen av Gaël Kakuta) vilket skulle visa de klubbarna att de inte kan göra som de vill och att de har regler att följa.

Fifa har ännu inte bekräftat att man fått in en anmälan, medan United gick ut på fredagen och sa att man skulle utmana en eventuell anmälan mot klubben.

Chelsea fick i torsdags en 18-månader lång embargo mot värvningar efter att ha ansetts otillåtet ha värvat Gaël Kakuka från Lens 2007.

Publicerad 2009-09-05 kl 13:47
Annons
Annons
Annons