POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
4v

United anmält av FA - efter protesterna mot domaren

Foto: Bildbyrån.

FA anmäler Manchester United för att de inte har sett till att deras spelare ”uppförde sig på ett ordningsamt sätt” under söndagens match mot Liverpool.
United har fram till torsdag på sig att överklaga anmälan, skriver Sky.

Det blev stökigt i helgens match mellan Liverpool och Manchester United. Vid en situation, i matchminut 26, omringades domaren Craig Pawson av United-spelare efter att Virgil van Dijk tacklat David de Gea när spanjoren befann sig i luften. I samband med situationen kunde Firmino göra mål för Liverpool – ett mål som sedan dömdes bort efter en VAR-granskning i och med Virgil van Dijks kollision med David de Gea.

Den spanske målvakten blev därefter varnad för sina protester mot domare Pawson. Och i dag, tisdag, meddelade det engelska fotbollsförbundet (FA) att United anmäls för att de inte ”uppförde sig ordningsamt”.

I ett pressmeddelande från FA går det att läsa följande:

”Manchester United har anmälts för en överträdelse av FA:s regel E20(a).

Det påstås att klubben har misslyckats med att se till att sina spelare uppförde sig på ett ordningsamt sätt i den 26 matchminuten av Premier League-mötet med Liverpool”.

Om United erkänner att de har brutit mot FA:s regler kommer de att, enligt FA:s riktlinjer, straffas med böter på 20 000 pund, motsvarande 250 000 kronor. Om de i stället väljer att överklaga beslutet – men får avslag – kommer de att straffas med böter på 30 000 pund, omkring 370 000 kronor.

United har fram till torsdag, 23 januari, på sig att överklaga.

Matchen då? Den vann Liverpool med 2-0.

Publicerad 2020-01-21 kl 11:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå