Manchester United återtar andraplatsen i Premier League. Ett självmål - och Wayne Rooney - räckte för att bärga tre poäng mot Hull.

0-1 Rooney 45'
1-1 Fagan 59' (str)
1-2 Självmål 73'
1-3 Berbatov 83'

Den engelske anfallaren var inblandad i alla mål för United. Just före paus nappade han åt sig bollen i straffområdet och vrickade in Giggs klackpassning till ledning för bortalaget. Men United svarade inte för några övertygande första 45 minuter. Matchen böljade fram och tillbaka och Hull hade lika gärna kunnat ta ledningen.

Deras utdelning kom dock med halvtimmen kvar att spela. Rafael gruffade enligt domaren i en nickduell och straffsparken var ett faktum. Fagan gjorde inget misstag utan placerade skottet säkert invid stolproten.

Men tio minuter senare vände det igen. Wayne Rooney skickade ett lågt inlägg från höger mot Ji-Sung Park som stormat genom offensiv box på en kontring. Passningen nådde dock aldrig fram till honom. Dawson i hemmaförsvaret misslyckades med sin brytning och lurade den egne målvakten. 1-2 och luften gick ur Hull.

Berbatovs 1-3 efter ett mönsteranfall - med assist av Rooney - innebar sedan spiken i kistan strax före slutet.

Nu petar United ned Arsenal från andraplatsen i tabellen. Londonlaget vann mot Aston Villa tidigare på söndagen (3-0) men har fortfarande en match mindre spelad än övriga topplag.

Alex Ferguson ställde upp med följande elva från start: Kuszczak - Rafael, Vidic, Brown, Evra - Valencia, Carrick, Feltcher, Giggs - Berbatov, Rooney.

Hull mönstrade det här manskapet: Myhill - Kennedy, Mendy, Gardner, Zayatte - Dawson, Garcia, Boateng, Olofinjana, Hunt - Altidore, Fagan

Publicerad 2009-12-27 kl 19:29