Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

United flörtar med nya tröjsponsorer

Foto: AP

Manchester United

Manchester United flörtar med Adidas, Puma och Warrior efter att ha varit Nike trogna i snart 13 år. Klubbens tröjavtal med Nike går ut 2015.
– Vi ligger i diskussioner med flertalet parter kring vår globala detaljhandel, säger klubben i ett uttalande enligt Sky Sports.

Manchester United skrev 2003 under ett avtal med Nike. Kontraktet var värt drygt 3,2 miljarder kronor. Men nu kan storklubben alltså byta tröjsponsor. Detta trots att Nike hade exklusivitet på att förhandla ett nytt kontrakt. Den exklusivitetsperioden har nu passerat och nu tyder mycket på att man lämnar den amerikanska jätteföretaget.

United kommersiella intäkter har ökat från 490 miljoner kronor till 1,6 miljarder kronor under de åren som Nike har varit tröjsponsor. Från och med säsongen 2015/2016 kan alltså något annat företag pryda de röda tröjorna.
– Den här processen är en rutin som används för våra globala och regionala sponsoravtal. Det hjälper oss maximera värdet och strukturen för klubbens samarbeten, säger klubben enligt Sky Sports.

Publicerad 2014-01-29 kl 07:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons