United förstörde Citys titelfest - vände tvåmålsunderläge och vann dramatiskt derby

Manchester City var på god väg att säkra Premier League-titeln i dagens derby mot Manchester United.
Men United vände och vann i den andra halvleken och sköt upp Citys titelfest.

Förutsättningarna inför kvällens Manchesterderby var tydliga: vid seger skulle Manchester City säkra Premier League-titeln. Och det började bra.

I den 25:e minuten tog City ledningen i matchen efter att Vincent Kompany nickat in en hörna till 1-0, och i minut 32 avslutade Ilkay Gündogan ett fint anfall med att sätta 2-0 för City.

City hade sedan flera bra chanser att även öka ledningen till 3-0 - men i stället skulle United ta sig tillbaka i matchen.

I den 53:e minuten reducerade Paul Pogba till 1-2 - och bara en dryg minut senare nickade fransmannen in 2-2.

I den 69:e minuten fullbordade Chris Smalling Uniteds vändning genom att sätta 3-2, vilket gjorde att City var tvunget att göra två mål för att säkra titeln.

City låg på för ett mål och hade en situation där inbytte Sergio Aguero kapades brutalt i straffområdet av Ashley Young, men man fick ingen straffspark. Aguero hade även en bra nick i slutminuterna som David De Gea i Uniteds mål gjorde en riktigt svettig räddning på. På den efterföljande hörnan hade City en boll i stolpen - men United höll undan och fick med sig segern.

- I halvtid tyckte vi synd om oss själva, vi ville gå ut och spela med stolthet och jag tycker vi förtjänade segern i slutändan, säger Uniteds Chris Smalling enligt BBC efter matchen.

United-segern innebär att Citys titelfirande åtminstone skjuts upp. Nästa chans City får att säkra titeln kommer på Wembley om en vecka när man gästar Tottenham. Innan dess ska City dock spela returmöte mot Liverpool i Champions Leagues kvartsfinal, där man förlorade det första mötet med 0-3.

Victor Nilsson Lindelöf byttes in under de sista stopptidsminuterna för United.

United: De Gea, Valencia, Smalling, Bailly, Young, Matic, Herrera, Pogba, Lingard, Lukaku, Sanchez.

City: Ederson - Danilo, Kompany, Otamendi, Delph - Fernandinho, Gundogan, Silva - Bernardo, Sané, Sterling.